Wanneer is een TV meubel Scandinavisch te noemen?

Er zijn veel verschillende soorten termen om een inrichting te omschrijven: modern, vintage, romantisch, Scandinavisch en nog veel meer. De Scandinavische stijl is een zeer populaire tegenwoordig en we zien dat vooral het TV meubel dat Scandinavisch is erg in trek is op dit moment.

tv meubel

De stijl samengevat

De Scandinavische stijl kenmerkt zich door een aantal aspecten:

  • het is een rustige stijl
  • veel hout en andere natuurlijke materialen
  • veel effen, rustige kleuren, verder veel wit
  • Eenvoud staat centraal

Eenvoud is de kern

De kern van deze stijl is dan ook absoluut de eenvoud. Het is minder kil dan een modern interieur, waar we soms echt vooral veel zwart en strakke lijnen zien. De Scandinavische stijl is dus per definitie wat warmer. Maar wel is het een stijl die heel eenvoudig is en zonder al te veel troepjes. Vintage is een drukke en rommelige stijl, alhoewel dit ook heel mooi kan zijn. Scandinavisch staat voor rust. Er zijn weinig accessoires te vinden en als ze er al zijn dan zijn ze rustig ontworpen en zonder al te veel kleur en hysterie. Je kunt wel kamerplanten plaatsen, dat past dan weer heel goed in deze stijl. Niet gelijk 100, maar het kan wel. 

Beter werken

De Scandinavische stijl is dus beter voor je gemoedstoestand en daardoor voor je concentratie. Die eenvoud is bewezen effectief voor je werken want je kunt je beter concentreren doordat je veel minder wordt afgeleid.