Haagplant met weinig onderhoud gewenst? Maak kennis met de Taxus!

Een fraaie tuin met de woning hebben, dat is iets wat iedereen wel zou willen. Maar zo’n tuin is uiteraard niet helemaal af als je deze niet op een goede manier afbakent. Deze afscheiding kun je in wezen vorm geven met een hek, wat gaas of een schutting, maar dit zijn eigenlijk niet de mooiste manieren om dit voor elkaar te krijgen. Een natuurlijke afscheiding lijkt dan een meer logische keuze, ook omdat je hiermee de natuur weer een beetje meer kans geeft zich te manifesteren. Dat een haag veel onderhoud en weinig privacy geeft is een misvatting. Zeker een haagplant als de Taxus is zonder schroom onderhoudsvriendelijk te noemen. En dat terwijl een Taxushaag al snel behoorlijk dichtbegroeid is en daardoor het hele jaar door een fraaie aanblik geeft.

Taxus

Kies uit onder meer deze soorten Taxussen

Mocht je een tuincentrum om een Taxus vragen, dan zal je een wedervraag als antwoord krijgen: welke Taxus wil je precies? Er zijn dus verschillende soorten. De volgende soorten komen vermoedelijk het vaakst voor:

• Taxus Baccata David: dit is een plant die te herkennen is aan de bladeren die soms fier rechtop staan. Het is een wat meer dichtbegroeid exemplaar dan een gemiddelde haagplant. 

• Taxus Media Hicksii/Hillii: deze uitvoering van de Taxus kenmerken zich door hun vaak wat compactere vorm dan een gemiddelde Taxus heeft. 

• Taxus Baccata: dit is de Taxus die doorgaans wordt bedoeld wanneer we het hebben over ‘de Taxus. In veel landen in Europa is dit de versie die het meest populair is. 

Taxus